Kledingadvies

 

De nieuwe kleren van de keizer
Kleding is functioneel, immers het bedekt ons lichaam om het te beschermen. Daarnaast is het voor velen een geldverslinder (het kost kapitalen om steeds weer nieuwe leuke outfits aan te schaffen), een bron van frustratie (ik slaag nooit, ik weet niet wat mij staat, ik weet niet wat ik aan moet), een ergernis (ik houd niet van winkelen, ik houd niet van passen), een statussymbool ...

 

Kleding is ook warmte, comfort, expressie en kunst, uitstraling en imago, kostuum, een spel van kleur en materiaal en vorm en stijl! Kleding is een onderdeel van jou als persoon en heeft een grote invloed op jezelf en je omgeving.

 

Aangezien een eerste indruk grotendeels wordt bepaald door non-verbale signalen, heeft iemand in een paar seconden op basis van je uiterlijk een eerste indruk en zich (onbewust) een mening over je gevormd. De ander “leest” je binnenkant af aan je buitenkant en vormt op deze manier een beeld over jou. Dit beeld blijkt heel vaak niet te kloppen met de werkelijkheid. Een buitenkant die bij jou past en die reflecteert wie jij bent, is dus wel degelijk belangrijk: een goede verpakking versterkt de inhoud!

 

Kledingadvies: buitenkant en binnenkant in balans
En hoeveel invloed heeft deze “verpakking” op jezelf? De invloed van een aangenaam en passend uiterlijk op je innerlijk is groot! Als jij weet dat je er goed uitziet omdat je iets aan hebt dat qua kleur, pasvorm en stijl perfect bij je past dan voel je je goed. Het doet duidelijk iets met je innerlijk en dat is direct terug te zien in je gedrag. De juiste kleding kan een mooie stimulans zijn om dit te bereiken. En dat is wat ik met mijn kledingadvies doe: jou helpen om van je kleding een passende “verpakking” te maken die de inhoud versterkt.

 

Kledingadvies: imago-onderzoekje vooraf
Om persoonlijk en passend kledingadvies te kunnen geven - kleding moet je namelijk staan, zitten en liggen - wil ik eerst weten wie je bent en wat je wensen zijn. Samen buigen we ons over een aantal vragen om daar een goed beeld van te krijgen:

 • Wie ben jij, wat zijn jouw persoonskenmerken ofwel wat is je persoonlijkheid?
 • Wat past bij je met betrekking tot kleur, figuur en stijl?
 • Hoe wil je overkomen? Wat is het door jou gewenste imago?
 • Wat zijn je wensen ten aanzien van kleding en uitstraling?

Met de antwoorden op deze vragen krijg ik een goed beeld van jou en je wensen die ik vervolgens kan vertalen naar kledingcombinaties die bij jou passen.

 

Kledingadvies: restyling kledingkast
De kleding die in je kast hangt, vertaald naar nieuwe combinaties die je persoonlijkheid ondersteunen en je imago benadrukken.

 • Twee keer per jaar koop je nieuwe kleding voor het aankomende seizoen: een paar complete sets inclusief tops of hemdjes. Je draagt deze sets altijd op dezelfde manier en in het seizoen waarvoor je ze gekocht hebt. 
 • Elke keer als je gaat winkelen, koop je iets leuks. Meestal aangemoedigd door een vriendin of verkoopster die zegt dat het je zo leuk staat en dat het in is. Je hebt een kast vol losse kledingstukken en weet niet hoe ze te combineren.
 • Nieuwe kleding koop je niet zo vaak voor jezelf. Je hebt eigenlijk nooit zo goed gekeken naar wat jou nu eigenlijk staat.
 • Voor je werk word je geacht de dresscode te hanteren. Je persoonlijkheid kun je toch niet kwijt in de dresscode, dus houd je het zakelijk en sober.

Herken je jezelf in een van de geschetste situaties? Nee maar ook jij vraagt je af wat je aan moet en hoe je over wil komen? Wat heb je nu in je kast hangen? Past het qua kleur, qua figuur, qua stijl bij je? Neem contact met mij op en ik kom je helpen met persoonlijk kledingadvies. Creatief en stijlvol ga ik de kleding die je hebt, vertalen naar nieuwe combinaties die je persoonlijkheid ondersteunen en je imago benadrukken.

 

Kledingadvies van mij: wat levert het je op?

 • Je zult tevredener zijn met de kleding die je al hebt.
 • Je hebt leuke, nieuwe combinatiemogelijkheden met je eigen kleding.
 • Je kledingcombinaties weerspiegelen jouw persoonlijkheid en imago.
 • Je krijgt gepersonaliseerd kledingadvies, op maat, helemaal op jou van toepassing.
 • Je ogen zijn geopend: je gaat nu anders kijken, zelf combinaties maken, en weet waar je op dient te letten.
 • Ruimte en overzicht in je kledingkast: hét moment om op te ruimen en de kleding weg te doen die echt niet meer volstaat.
 • Je buitenkant en binnenkant meer in balans en dat zie je in je kledingkast.
 • Je zult voortaan denken: leuk, wat zal ik eens aandoen vandaag?
 • Je gaat geld besparen.
 • We maken een lijstje van kledingstukken die je zou kunnen gebruiken als aanvulling. Het hoeft niet veel te zijn of duur; gewoon een paar passende kledingstukken in de juiste kleuren waarmee je nieuwe kledingcombinaties kunt maken met de kleding die je al hebt.

Kledingadvies: shoppen
Natuurlijk wil ik je ook hierbij graag helpen. We kunnen samen gaan winkelen of ik ga voor jou winkelen. En natuurlijk hoeft nieuwe kleding niet duur te zijn; ik pas me moeiteloos aan aan het budget van de klant. Ik ken de weg in de kledingwinkels en ben creatief en stijlvol zodat ik er altijd in slaag om er iets leuks van te maken!

 

Neem contact met mij op om een afspraak te maken of om informatie op te vragen.

Carine Van Bost | Wuyvenhaerd 51 | 5221 RC | 's-Hertogenbosch | (T) +31 621505145
Carine Van Bost Kledingadvies
Carine Van Bost Kledingadvies
Carine Van Bost Kledingadvies
Carine Van Bost Kledingadvies
Carine Van Bost Kledingadvies