Kleuradvies

 

Kleur is licht, licht is leven
“Kleuren zijn buitengewone krachten. Ze zijn meer dan alleen maar mooi om te zien. Er is geen mens die volkomen objectief, emotieloos kleuren waarneemt. Kleuren beïnvloeden ons denken en voelen. Door hun energie werken ze op ons in, laten ze een indruk achter, creëren ze een beeld, beïnvloeden ze onze psyche en lichaamsfuncties – iedere kleur op zijn specifieke manier. Kleuren zijn het jasje van onze persoonlijkheid. Dragen we de juiste kleuren, dan zien we er niet alleen actiever uit, maar geven we ook uiting aan ons diepste wezen en stemt onze uitstraling overeen met wie we werkelijk zijn. Kleuren zijn daarnaast ook een machtig instrument om een imago te creëren. Bovendien kunnen kleuren dagelijks te benutten “medicijnen” zijn als men eenmaal weet hoe men kleuren met plezier en doelgericht kan gebruiken. Omring u naar hartenlust met kleuren, hetzij in de vorm van kleding hetzij in uw woning! Kleuren worden bondgenoten als we de effecten van iedere afzonderlijke kleur op een positieve en ondersteunende manier kunnen aanwenden.”


Uit: De kracht van kleuren, Karin Hunkel

 

Kleurenanalyse: ontdek je ware kleuren
Het doel van een persoonlijk kleuradvies (-analyse) is het bepalen van het kleurtype waartoe je behoort. Je kleurtype wordt bepaald door de kleuren die je van nature altijd bij je draagt: de kleur van huid, haar, ogen.

 

Omdat de kleurtypes in vier basisgroepen in te delen zijn, ligt de associatie met de seizoenen voor de hand. Er wordt gewerkt met seizoensnamen omdat deze beeldend zijn voor de beschrijving van de kleurtypes: er zijn overeenkomsten tussen de kleurtypes en de seizoenen. NB: jouw kleurtype (lente, zomer, herfst, winter) zegt niets over je karakter en ook niet over je favoriete seizoen!

 

Na een kleuradvies weet je tot welk kleurtype je behoort; dat wil zeggen dat je bij het kiezen en kopen van kleding rekening kunt houden met het kleurenpalet dat een harmonische eenheid vormt met je eigen natuurlijke kleuren (huid, haar, ogen).


Kleuradvies: binnenkant en buitenkant in balans

Aangezien de kleuren die je draagt zeer bepalend zijn voor je uitstraling (uiterlijk = naar buiten toe, naar anderen; innerlijk = naar binnen toe, naar jezelf) kan het gaan dragen van de juiste kleuren, de kleuren uit jouw palet, een ware metamorfose teweeg brengen! Draag je de juiste kleuren dan ga je stralen, je ziet er beter en actiever uit én je geeft uiting aan het diepste wezen van je persoonlijkheid. Je uitstraling stemt overeen met wie je werkelijk bent. Er is harmonie: je ziet er goed uit en voelt je goed en dat geeft zelfvertrouwen!

 

Kleuradvies: hoe gaat dat?
Tijdens de kleurenanalyse wordt door middel van het draperen van gekleurde doeken uit de verschillende kleurenpaletten (seizoenen) jouw kleurtype bepaald. Dit gebeurt door waar te nemen (Wat doet een kleur jou? Verfrissen, verlevendigen, verzachten of juist niet?), voelen, vergelijken, elimineren. Om te beschikken over optimaal licht gebeurt een kleurenanalyse bij daglicht. Ik werk met het 6-seizoenen systeem, dat wil zeggen de vier basisgroepen (seizoenen) waarbij nader onderscheid wordt gemaakt tussen licht/donker, helder/gedempt, contrast.

 

Kleuradvies: wat levert het je op?
Een kleuradvies is een cadeautje aan jezelf, een mooie kleurrijke stimulans om jezelf beter te leren kennen en mooier te maken! Je kleden wordt leuker en makkelijker, winkelen wordt leuker en makkelijker, geen (minder) miskopen, en je ziet er beter uit!

 

Neem contact met mij op om een afspraak te maken of om informatie op te vragen.

Carine Van Bost | Wuyvenhaerd 51 | 5221 RC | 's-Hertogenbosch | (T) +31 621505145
Carine Van Bost Kleuradvies
Carine Van Bost Kleuradvies
Carine Van Bost Kleuradvies
Carine Van Bost Kleuradvies
Carine Van Bost Kleuradvies