Over mij

 

Inspireren en geïnspireerd worden

Een tijd geleden begon ik aan een zoektocht: wie ben ik en wat wil ik? Nadat ik eerst allerlei veilige antwoorden had gegeven op die vragen, kwam ik steeds dichter bij het uiteindelijke antwoord. Ik wil “iets” met kleur, kleding, textiel, mooie dingen maken, dingen mooi maken, op een persoonlijke manier met mensen omgaan, aandacht geven en krijgen, inspireren en geïnspireerd worden.

 

Intussen had ik ook nagedacht over zaken als mijn missie, mijn waarden, mijn kernkwaliteiten. Gevoelsmatig begon er iets te ontstaan en dat is inmiddels mijn eigen onderneming geworden: Carine Van Bost: kleuradvies, kledingadvies, brei-coach, duizendpoot en inspirator. Wat ik hier presenteer, is wat ik doe; mijn passies en doelen ondergebracht in mijn eigen onderneming.

 

Toen ik aan mijn zoektocht begon, zei iemand tegen me: je moet iets gaan doen wat jij écht leuk vindt. Dan is werken niet vermoeiend maar juist een bron van energie en voldoening. Ik herinner me dat ik moest lachen (want verlegen, onzeker, beschaamd) en dat ik dacht: jaja, dat zal wel. Het leek ondenkbaar en onbereikbaar. Maar hier ben ik!

 

Waarden

Ik kan nog veel meer over mezelf vertellen maar op deze plek deel ik liever een aantal waarden met je, zaken die ik belangrijk vind en die voor mij een leidraad zijn in mijn leven, in mijn relaties en activiteiten.

 

Authenticiteit & schoonheid

Ieder mens is mooi van binnen en van buiten. De kleuren die je draagt zijn bepalend voor je uitstraling (uiterlijk = naar buiten toe, naar anderen; innerlijk = naar binnen toe, naar jezelf). Draag je de juiste kleuren dan ga je stralen, je ziet er beter en actiever uit én je geeft uiting aan het diepste wezen van je persoonlijkheid. Je uitstraling stemt overeen met wie je werkelijk bent. Ik help je graag aan jouw maximale uitstraling uitgaande van wat je zelf in huis hebt!

 

Vrijheid & expressie

Mode is meer dan kleding: Het is horen, zien, voelen, proeven, ruiken; inspiratie, expressie, creatie. Het is kleur en materiaal en vorm en stijl. Ik beschouw mode als toegepaste kunst, kleding als een spel. Uit de mode haal ik die elementen die bij mij passen en de rest laat ik lekker aan anderen over! Ik laat me zeker niet voorschrijven wat ik moet dragen! Dat bepaal ik namelijk zelf aan de hand van mijn eigen voorkeuren. Vergelijk het met een snoepwinkel: je hebt 1 euro waar je snoep van kunt kopen. Dan koop je toch alleen die snoepjes die JIJ het lekkerst vindt!

 

Genegenheid & aandacht

Persoonlijke aandacht geven en krijgen. Wat aandacht krijgt groeit; hoe fijn is het om te groeien of om te helpen groeien! Ik wil met jou samen goed naar je kijken om samen te ontdekken wat mooi aan je is en welke speciale kenmerken van jou benadrukt mogen worden om jouw eigen prachtige unieke stijl die je persoonlijkheid ondersteunt tot bloei te brengen.

 

Respect & vrede (binnenin en naar buiten toe)

Respect voor mens, natuur en milieu: ik streef ernaar duurzaam te handelen in alle facetten van mijn bedrijfsvoering.

In de relatie met mijn klanten door te werken met passie, aandacht en respect en de klant te helpen bij het ontdekken en inzetten van de eigen kracht. Kleur- en/of kledingadvies kan een bijdrage leveren in iemands persoonlijke ontwikkeling (eigenwaarde, zelfvertrouwen, innerlijke kracht) en geeft houvast voor de lange termijn.

In al mijn relaties en activiteiten door te handelen vanuit mijn persoonlijke missie: inspireren een geïnspireerd worden, en zo de wereld een beetje “mooier” maken. En ook in relatie met mezelf door mezelf de ruimte te geven om te groeien en te leren, door goed voor mezelf te zorgen, door mijn grenzen te bewaken, door los te laten, door in het hier en nu te zijn en met aandacht te leven.

 

Oog voor milieu en vermindering van verspilling zijn voor mij ook van groot belang.

  • Ik ga bewust om met bedrijfsmiddelen en materialen o.a. werken bij daglicht, minimaliseren papierverbruik.
  • Ik wil het recyclen van kleding stimuleren zonder in te leveren op elegantie of stijl.
  • Ik kies bewust voor handgebreide kleding vanwege maatwerk, aandacht, zorg, mindfulness.
  • Ik maak zoveel mogelijk gebruik van fiets en openbaar vervoer.   

 

Carine Van Bost | Wuyvenhaerd 51 | 5221 RC | 's-Hertogenbosch | (T) +31 621505145
Carine Van Bost Kledingadvies
Carine Van Bost Kledingadvies
Carine Van Bost Kledingadvies
Carine Van Bost Kledingadvies
Carine Van Bost Kledingadvies